Do sada je Elvisov poslednji snimak ostao tih – kada sam čuo pesmu, naježio sam se

Bilo da volite ovaj žanr ili ne, postoji jednoglasno priznanje da se Elvis Presley, kultna figura rokenrola, smatra jednim od izuzetno nadarenih umjetnika koji su krasili našu planetu.

Čak i uoči svog preranog odlaska, kralj je iza sebe ostavio zaostavštinu zadivljujućih scenskih nastupa koji su zadivljivali publiku dugi niz godina.

Iako brojni video snimci prikazuju Elvisa na vrhuncu karijere, postoji jedan poseban snimak koji za mnoge ima jedinstveno značenje. Obilježava posljednji snimak Elvisovog nastupa i, iskreno, izaziva duboku reakciju u meni.

Naravno, on je možda daleko od fizičkog dinama koji je nekada utjelovio, ali izvedba je sama po sebi povijesni dragulj.

Uprkos svojoj važnosti, ovaj snimak je nekako ostao skriven. Na ovom snimku Elvis izvodi jedan od svojih bezvremenskih klasika, pjesmu koju jako voli mnoštvo njegovih obožavatelja. Neki tvrde da je njegova interpretacija prožeta tolikim žarom da bi se ova finalna predstava možda mogla svrstati među njegove najbolje! Šta mislite o tome?

Prirodni šoumen od rođenja, Elvis Presley posvetio se svojoj umjetnosti do posljednjeg daha. Poznat po tome što je dao srce svakom nastupu, iza sebe je ostavio riznicu očaravajućih trenutaka koji su se protezali kroz cijeli njegov život.

Uprkos tome što više nema isti imidž kao u njegovim najboljim vremenima, uticaj ove izvedbe ne treba potcenjivati. Njegov glas nesumnjivo zadržava neodoljivu privlačnost! Neki tvrde da bi ovo mogla biti jedna od istaknutih emisija Legende. Iako ne podržavam u potpunosti ovu perspektivu, svakako razumijem taj osjećaj.

Pjesma koju Elvis izvodi je “Unchained Melody”, izvedena publici u Rapid Cityju u Južnoj Dakoti. Prvi put kad sam to doživio, naježio sam se!

Nažalost, Elvis nas je napustio samo šest sedmica nakon ovog snimanja. U mladosti od 42 godine ostavio je za sobom trajnu zaostavštinu muzike i mita koji će trajati za sva vremena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *