“Najmlađa majka u Velikoj Britaniji rodila je s 12 godina, a obitelj nije znala za trudnoću”

Izvješća pokazuju da je Ujedinjeno Kraljevstvo potencijalno svjedočilo svojoj najmlađoj majci u povijesti, budući da je 11-godišnja djevojčica nedavno poželjela dobrodošlicu djetetu na svijet, a da njezina obitelj nije znala za njezinu trudnoću.

Sa samo 10 godina djevojčica je zatrudnjela i nedavno rodila, prenosi The Sun. I majka i dijete navodno su dobrog zdravlja nakon poroda početkom ovog mjeseca.

Prema izvješću publikacije, socijalne službe aktivno istražuju okolnosti vezane uz trudnoću i dopiru do djevojčine rodbine, koja nije bila upoznata s njezinim stanjem.

Izvor je izvijestio The Sun, izražavajući ogromnost otkrića: “Došlo je kao veliki šok.” No, djevojka sada ima stručnu podršku koja je okružuje, osiguravajući i njezinu i novorođenčetu sigurnost, što je i dalje glavni prioritet.

“Postoji zabrinutost u vezi s nedostatkom svijesti među ljudima, što je prilično alarmantno”, dodao je izvor.

Prije ovog nedavnog slučaja, Tressa Middleton držala je titulu najmlađe majke u Britaniji, rodila je u dobi od 12 godina 2006. Međutim, njezine okolnosti bile su pune tragedije jer je bila prisiljena odreći se svog djeteta. Middletonino priznanje da je djetetov otac njezin brat koji ju je napao, dodalo je srceparajući sloj njezinoj priči.

Godine 2014. zabilježen je rekord za najmlađe roditelje kada su 12-godišnja majka i 13-godišnji otac na svijet poželjeli dobrodošlicu svom djetetu.

Pubertet obično počinje oko 11. godine za djevojčice, iako početak može biti u rasponu od osme do četrnaeste, pod utjecajem čimbenika kao što je tjelesna težina.

Trudnoće kod mlađe djece nose povećani rizik od komplikacija, uključujući preeklampsiju, infekcije i prijevremeni porod.

U 2017. godini u Velikoj Britaniji zabilježen je još jedan slučaj djevojčice koja je rodila u dobi od jedanaest godina, no daljnji detalji nisu otkriveni javnosti.

Nakon rođenja kćeri 2006. godine, Tressa Middleton osigurala je mjesto najmlađe majke u britanskoj povijesti.

Na fotografiji koja prikazuje Tressu kako ljulja svoje drugo dijete, Arihannu, očita je njezina radost, što predstavlja kontrast izazovima s kojima se suočila sa svojim prvim djetetom.

Lina Medina, djevojčica iz Perua, ušla je u povijest kao najmlađa majka ikada zabilježena kada je u svibnju 1939. rodila sina po imenu Gerardo, u dobi od pet godina i sedam mjeseci.

Po prijemu u bolnicu bilo je šokantno otkriće da je već u sedmom mjesecu trudnoće, otkriće koje je bilo u suprotnosti s vjerovanjem njezinih roditelja da boluje od tumora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *